فیلتر کتاب

(نوشتن یک کلمه از عنوان کافیست)

لک لک بوک

برترین کاربران کتاب

پله پله تا ملاقات خدا

ادبیات

مترجم :

پله پله تا ملاقات خدا
«پله پله تا ملاقات خدا» کتابی است نوشته‌ی عبدالحسین زرین‌کوب؛ در مورد زندگی، اندیشه و سلوک مولانا جلال‌الدین محمد بلخی (رومی). این کتاب اول بار در سال ۱۳۷۰ توسط انتشارات علمی منتشر و پس از آن بارها تجدید چاپ شده است. عبدالحسین زرین‌کوب در این کتاب برخلاف سایر تالیفات خود از دادن مراجع و منابع مختلف و متعدد در داخل کتاب خودداری کرده و همه مطالب را به قلمی بسیار ساده، روان و عامه فهم نوشته‌است. عنوان کتاب یادآور این بیت دفتر سوم مثنوی معنوی است:
از مقامات تبتل تا فنا پله پله تا ملاقات خدا
زرین‌کوب در باب عنوان این کتاب در مقدمه‌اش می‌نویسد: «این عنوان را از آن‌رو برای این نوشته برگزیده‌ام که خطّ سیر زندگی مولانا را در سلوک روحانی تمام عمر او نشان می‌دهد.»
از ویژگی‌های دیگر کتاب «پله پله تا ملاقات خدا» این است که هنر استاد زرین‌کوب را در نویسندگی نشان می‌دهد. او ته‌رنگی از هنر نویسندگی‌اش را در شرح زندگی مولانا به کار گرفته و به عبارت دیگر چیزی که این کتاب را دلکش کرده، همان حالت داستانی‌اش است.
کتاب چنان به زندگی مولانا می‌پردازد که خوانندگان لحظه لحظه با آن همراهی می‌کنند و بر بالین مولانای محتضر اشک می‌ریزند. روایت روزگار مکتب تا مذهب، از سکون تا شوریدگی، آشنایی با شمس، رقص و سماع مولانا در بازار و... همه به زیبایی هرچه تمام‌تر در این کتاب بیان شده است.

الهه ملک محمدی


مولوی، جلال‌الدین‌محمدبن‌محمد، ۶۷۲ - ۶۰۴ ق. - نقد و تفسیر
شعر فارسی - قرن ۷ق.



عبدالحسین زرین کوب
عبدالحسین زرین کوب «عبدالحسین زرین‌کوب» در ۲۷ اسفند سال ۱۳۰۱ در بروجرد بدنیا آمد و در ۲۴ شهریور ۱۳۷۸ درگذشت.

ارسال دیدگاه

 matibook

matibook

شاید به جرات می تونم بگم کتاب پله پله تا ملاقات خدا تنها کتابی بود که از جهات مختلف پراز درس بود برام، من چیزای خیلی زیادی از این کتاب یاد گرفتم، اول و مهمترینش طریقه ی زندگی و سلوک مولانا بود. برام تازگی داشت با دید و نگاه مولانا به خدا ، دنیا، جامعه و انسانها نگاه کنم. و بعد طرز آشنایی و دوستی عمیقی که بین مولانا و شمس تبریزی به وجود اومد و سماع های عاشقانه اش. اما مورد جذاب دیگه ی این کتاب نثر زیبای کتاب بود و لغات و کلماتی که در عصر ما به دست فراموشی سپرده شده و من مجبور بودم برای دونستن بعضی از لغات به دیکشنری مراجعه کنم، و نکته ی جالب دیگه ی این کتاب برای من دونستن اوضاع و احوال ایران، پادشاهی و سلطنت در اون زمان و چگونگی زندگی کردن هموطنام در اون دوره بوده، و اینکه تو دوره ی مولانا ایران و کشورهای همسایه از نظر جغرافیایی در چه موقعیتی قرار داشتن. در کل بخوام بگم خوندن این کتاب چشم مارو نه تنها به زندگی و سلوک مولانا باز میکنه بلکه اطلاعات مفید و ارزشمند دیگه ای هم در کنار زندگی مولانا به خواننده میده

1398-11-28
 matibook

matibook

اوج کمال انسانی سعی در نجات شخصی نیست...
در آن است که از "خودی" خود قدم به بیرون گذارد، در ورای عالم محدود انسانها با تمام انسانها، با ستاره و آسمان وحدت هویت پیدا کند. با ابر و باد و کوه و رود و رعد و باران احساس پیوند نماید، در وجود خود انسان را با عالم و عالم را با انسان قابل تبادل یابد. و آنگاه که وی دیگر نه خود هست و نه غیر، نه انسان است و نه عالم، با آنچه همه ی اینهاست و هیچ یک از اینها نیست، وحدت می یابد.
کمال انسانی در این است

1398-11-28

کتاب های مشابه