فیلتر کتاب

(نوشتن یک کلمه از عنوان کافیست)

لک لک بوک

برترین کاربران کتاب

اتحادیه‌ی ابلهان

ادبیات

مترجم : پیمان خاکسار
ویراستار: امیر احمدی آریان

معرفی کتاب اتحادیه ابلهان
اتحادیه ابلهان (Aconfederacy of Dunces) عنوان رمانی به نویسندگی جان کندی تولِ آمریکایی است. این رمان برای اولین بار در سال ۱۹۸۱ پس از خودکشیِ نویسنده‌ی آن و به همّت مادرش به چاپ رسید. علّتِ خودکشی نویسنده پذیرفته نشدن کتابش توسط ناشران بود، امّا همین که این کتاب منتشر شد در همان سال برنده‌ی جایزه‌ی بین‌المللی پولیتزر می‌شود و با اقبال عموم مواجه می‌گردد و مورد تحسین منتقدان قرار می‌گیرد. این رمان توسط پیمان خاکسار به فارسی ترجمه شده و نشر چشمه آن را منتشر کرده است.
اتحادیه‌ی ابلهان داستان پسر سی و چند ساله‌ی چاق و تنبلی است که نمی‌تواند با جامعه‌ی دورو، ریاکار و منفعت‌طلب آمریکا کنار بیاید. او تحصیل کرده و دارای مدرک فوق لیسانس در زمینه‌ی قرون وسطا است. او معتقد است که راه نجات از وضعیت فعلی بازگشت به افکار و ادیان و خدایان قدیم است. او بیشتر زمان خود را در خانه می‌ماند و به کتاب خواندن، دیدن فیلم، خوردن و خوابیدن می‌گذراند و بیکار است، امّا حادثه‌ای اتفاق می‌افتد که باعث می‌شود به‌ناچار برای کار بیرون برود. او نمی‌تواند خود را با شرایط جامعه سازگار کند و شبیه دیگران بشود، حتّی از طرف مادرش درک نمی‌شود و همه را مورد انتقاد قرار می‌دهد.
این رمان با لحن خودمانی و طنز، جامعه‌ی آمریکایی و فساد اخلاقی آن را به ریشخند گرفته است. طنز این رمان در حدّی است که خواننده بارها از ته دل می‌خندد، این در حالی است که نسبت به شرایط بد اجتماع هم به تفکر واداشته می‌شود. پیمان خاکسار مترجم این رمان گفته است: «ایگنیسش متخصص قرون وسطا است که تمام دنیا را از دریچه‌ی کتاب تسلّای فلسفه‌ی بوئتیوس، فیلسوف قرون وسطایی می‌بیند. تمام زندگی‌اش فلسفه‌بافی است و انزجار از جامعه‌ی آمریکا. از فرهنگ مصرف‌گرایی، هالیوود، دموکراسی و هر چیز آمریکایی دیگر بیزار است. هیچ کتابی مثل کتاب اتحادیه‌ی ابلهان جامعه‌ی مادی و پر از بی‌عدالتی و دورویی آمریکا را به این قدرت به تصویر نکشیده. ایگنیشس ناظر غیرمنفعلی است بر تمام حماقت‌ها و بی‌شعوری‌های محیط پیرامونش. آمریکای او همان است که نویسنده‌ی کتاب هم ماندن در آن را نپذیرفت و مرگ خودخواسته را انتخاب کرد.»
ایگنیسش تفاوت زیادی با دنیای بیرون احساس می‌کند، اما مرعوب و مغلوب این دنیا نمی‌شود و سعی می‌کند که بر آن غلبه کند. جامعه‌ی پر از نیرنگ آمریکایی نمی‌تواند او را به سکوت وا دارد و سبب نمی‌شود که او از آرمان‌هایش دست بکشد. این واقعیت جامعه‌ی امروز است که اگر کسی به بی‌عدالتی‌ها و خطاها اعتراض کند، از اجتماع طرد می‌شود و سعی می‌کنند صدایش را خاموش کنند. ولی با این حال ایگنیشس حاضر است از همه چیز دست بشوید و پشت نقابی که نیست پنهان نشود.
محدثه میرجعفری


داستان‌های آمریکایی - قرن ۲۰م.



جان کندی تول
جان کندی تول جان کندی تول رمان‌نویس، سرباز و پروفسور آمریکایی و برنده جایزه پولیتزر برای داستان در سال ۱۹۸۱ در ۱۷ دسامبر ۱۹۳۷ در لوئزیانا بدنیا آمد.

قسمتی از کتاب

وقتی که سردمدارانِ شیفته‌ی‌ قدرت دنیا بفهمن که فرماندهان نظامی و سربازان مشتی منحرف‌اند که نقاب به چهره زده‌اند و تنها هدفشون اینه که ارتش‌های نقاب‌پوش کشورهای دیگر را ملاقات کنند تا مهمانی راه بیندازند و رقص‌های ملی یکدیگر را یاد بگیرند، بی‌شک غافل‌گیر خواهند شد.

جوایز

  • پولیتزر

کتاب های مشابه