فیلتر کتاب

(نوشتن یک کلمه از عنوان کافیست)

لک لک بوک

برترین کاربران کتاب

جاودانگی

ادبیات

مترجم : حشمت‌الله کامرانی

جاودانگی (Nesmrtelnost) اثری از میلان کوندرا نویسنده و متفکر چک فرانسوی‌ست که در سال ۱۹۸۸ به زبان چکی نوشته شد و در سال ۱۹۹۰ به زبان فرانسه برگردانده و منتشر شد. کوندرا در این اثر نیز مانند کتاب بار هستی به موضوعاتی چون عشق، تنهایی، بیگانگی و درد و رنج‌های بی پایان انسان می‌پردازد.
قهرمان اصلی کتاب با حرکت دست پیرزنی شکل می‌گیرد که در استخر مشغول یادگیری شناست، وقتی بیرون می‌آید برای مربی‌اش دست تکان می‌دهد و ازهمین حرکت است که شخصیت خیالی اگنس در ذهن نویسنده جان می گیرد و به تبع آن شخصیت‌های دیگری وارد داستان می‌شود.
داستان حاوی خرده‌روایت‌های مختلفی است که همه به هم مرتبط می‌شوند؛ جایی گوته همراه رفیق‌اش همینگوی در سرزمین آدم‌های جاوید زندگی می‌کند و هر دو به تحلیل گذشته و تصویری که طرفداران و رسانه‌ها ازشان ساخته‌اند، مشغول‌اند. جایی دیگر، زنی در درون خویش مشغول زندگی‌ست، کم حرف می‌زند، کم واکنش نشان می‌دهد و کم هیجان و عاطفه‌اش را ابراز می‌کند؛ و در جایی دیگرافراد دیگری از تاریخ و فرهنگ اروپا وارد روایت می‌شوند. کوندرا خودش هم جزیی از کتاب است و زیبایی کتاب مخصوصا وقتی شخصیت‌ها یکدیگر را ملاقات می‌کنند، به اوج خود می‌رسد.
جاودانگی در ایران بارها به فارسی برگردانده شده است که ازجمله‌ی آن‌ها می‌توان به ترجمه‌های حشمت‌الله کامرانی و حسین کاظمی یزدی اشاره کرد. سبکی تحمل‌ناپذیر هستی (بار هستی)، هویت، خنده و فراموشی، جهالت ، آهستگی، عشق‌های خنده‌دار، زندگی جای دیگری است، هنر رمان و والس خداحافظی از دیگر آثار میلان کوندرا هستند که در ایران به چاپ رسیده‌اند. میلان کوندرا چندین بار نامزد دریافت جایزه‌ی نوبل شده است.

داستان‌های چک - قرن ۲۰م.



کتاب صوتی

نوار
نوار
لینک خرید از نوار

ارسال دیدگاه

 Ziba_Heidari

Ziba_Heidari

جاودانگی! کتابی که به نظرم رمان بود و نبود، فلسفه بود و نبود، داستان داشت و نداشت! از همان ابتدا از مقدمه مترجم فهمیدم که رمانی معمولی پیش رویم نیست، اعتقاد خود نویسنده هم بر این بود که در عصر کنونی باید طوری رمان نوشت که نتوان از آن اقتباس کرد و به بیان دیگر باید به شکلی نوشت که نتوان آن را بازگو کرد! دقیقا این رمان را هم نمی شود برای کسی تعریف کرد!
در جاودانگی جملات ملموس زیاد دیدم و حرفهای دلنشین فراوان خواندم.
نویسنده در خلال روایت داستانی تو در تو، سوالات فلسفی و بنیادی زیادی را پاسخ داد و سوالات زیادی را هم به وجود آورد!
جاودانگی آخرین اثر میلان کوندرا بوده و احتمالا ثقیل ترین آنها که لازمه اش مطالعه دوباره و یا چندباره است!

1398-11-29