فیلتر نویسنده

(نوشتن یک کلمه از عنوان کافیست)

لک لک بوک

برترین کاربران نویسنده

احمد بیگدلی

احمد بیگدلی

تولد : احمد بیگدلی (۲۶ فروردین ۱۳۲۴ - ۲۶ شهریور ۱۳۹۳) در اهواز) و ساکن نجف آباد از دهه شصت کار نویسندگی را به‌طور حرفه‌ای آغاز کرده‌است.

در مهر ماه ۱۳۴۷ به استخدام آموزش و پرورش لاهیجان درآمدو داستان نوبسی را از همین سال به‌طور جدی آغاز کرد. اولین داستانش را در مجله ادبی فرودوسی در همان سال به چاپ رساند. از سال ۱۳۵۱ که به دزفول انتقال یافت، به تئاتر روی آورد و چندین نمایشنامه نوشت که گروه تئاتر دزفول با همراهی غلامحسین ضیاءپور، حمید مهرارا، عبدالرضا ملهمی و دیگر علاقه مندان جوان شهر دزفول به صورت تله تئاتر در تلویزیون مرکز آبادان ضبط و از شبکه سراسری پخش گردید. سال ۱۳۵۴ به اهواز منتقل شد و کار تئاتر را ادامه داد. نمایشنامه‌های مهری، تا عمق ماسه‌ها از جمله آنهاست. وی با نمایشنامه دالو که سال ۱۳۵۶در سومین جشنواره تئاتر شهرستان‌ها در تهران به روی صحنه رفت به شهرت رسید. اما ذوق و علاقه داستان‌نویسی سبب شد که به کار نوشتن داستان بپردازد و در کنار آن به نوشتن نقد و مقالات در همین زمینه یا سینما بپردازد.

در سال ۱۳۵۶ به دانشکده هنرهای دراماتیک راه یافت و در سال ۱۳۶۰ آن را رها کرد و به یزدانشهر در حاشیه نجف آباد، مهاجرت نمود؛ که تا پایان عمر به اتفاق خانواده اش در آن زندگی می‌کرد.

در سال ۱۳۶۴ به اتفاق علی یزدانی، حسن محمودی و سید رضی آیت نشست ادبی جمعه را تشکیل دادند که به مدت ۱۰ سال این نشست ادامه یافت و حاصل آن برای او، مجموعه داستان «من ویران شده‌ام» (۱۳۸۱) می‌باشد که توسط انتشارات نقش خورشید در اصفهان منتشر شد. این دومین مجموعه پس از مجموعه «شبی بیرون از خانه» (۱۳۷۴) است که توسط نشر مینو در اصفهان منتشر شده بود.

احمد بیگدلی در سال ۱۳۷۶ از آموزش و پرورش نجف آباد بازنشسته شد. مدتی در دانشگاه پیام نور این شهر کار کرد و هم‌زمان با تدریس فیلم نامه‌نویسی در انجمن سینمای جوانان نجف آباد (به مدت ۱۲ سال) در مراکز خصوصی اصفهان به تدریس پرداخت. طی سال‌های ۷۶ تا ۸۲ـ۱۳۸۱مجموعه داستان‌های آنای باغ سیب و آوای نهنگ را پدید آورد. علاوه بر آنکه احمد بیگدلی برای بیش از ۴۰ فیلم مستند گفتار متن نوشته است که در اولین جشنواره فیلم یادگار گفتار متن فیلم مستند «پاسارگاد» ساحته مهرداد زاهدیان برنده جایزه بهترین متن گردید.

مجموعه داستان آوای نهنگ برنده هفتمین جایزده کتاب فصل شد. حال آنکه در سال ۱۳۸۵ رمان اندکی سایه او برنده بیست و چهارمین دوره کتاب سال جمهوری اسلامی گردیده بود و برایش شهرت فراوانی به همراه آورد و بر فعالیت‌های ادبی او افزود.
احمد بیگدلی در ۲۶ شهریور ۱۳۹۳ در سن ۶۹ سالگی بر اثر سکته قلبی درگذشت.

جوایز
اندکی سایه برنده جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران

کتابشناسی
1. شبی بیرون از خانه (۱۳۷۴)
2. من ویران شده‌ا (۱۳۸۱)
3. اندکی سایه (۱۳۸۵)
4. آنای باغ سیب (۱۳۸۶)
5. آوای نهنگ (۱۳۸۷)
6. زمانی برای پنهان شدن (۱۳۸۷)
7. بی تردید سه شنبه بود (۱۳۹۰)
8. مگر چراغی بسوزد (۱۳۹۱ نشر روزنه)
9. نخستین شب راوی (۱۳۹۲)
10. مجموعه نمایشنامه‌های کوتاه (۱۳۹۳)
11. انتشار زندگی‌نامه به صورت سریال در وبلاگ سابه‌های 12. وحشی باد از بهار سال ۹۲
13. مجموعه داستان ارواح ماه مهر (۱۳۹۳)
14. مجموعه بهم پیوسته ذبیح (آماده چاپ)
15. فیلم نامه بلند «با چشمان کاملاً باز» (آماده چاپ)

کتاب های احمد بیگدلی