فیلتر کتاب

(نوشتن یک کلمه از عنوان کافیست)

لک لک بوک

برترین کاربران کتاب

رازهای سرزمین من

ادبیات

مترجم :

کتاب «رازهای سرزمین من» نام رمانی دو جلدی، به نویسندگی رضا براهنی است که حول و حوش فضای ایران و حوادث بین سال‌های 1332 تا انقلاب 1357 می‌گردد، به عبارتی این کتاب روایت‌گر تاریخ و شرایط سیاسی و اجتماعی این دوران است. در این مسیر طولانی حضور آمریکایی‌ها در ایران، روش زندگی خاندان پهلوی و طبقات وابسته به آن، شیوه عمل‌کرد سازمان‌های جاسوسی غرب و روزهای پرهیاهوی انقلاب روایت می‌شوند. این رمان اولین بار در سال 1366 توسط انتشارات مرغ‌آیین منتشر شد، اما سال 1387 انتشارات نگاه هم آن را روانه بازار کتاب کرده است. کتاب به زبان‌های مختلفی ترجمه و در کشورهای زیادی چاپ شده است و نام آن در فهرست بهترین کتاب‌های پس از انقلاب دیده می‌شود.
این رمان یکی از پرشخصیت‌ترین رمان‌های فارسی به حساب می‌آید و راویانی متفاوت در زمان‌ها و مکان‌های مختلف داستان را پیش می‌برند. مهم‌ترین شخصیت رمان، حسین تنظیفی، جوانی آذربایجانی است که تنها فرزند پدر و مادرش بوده و مدتی به عنوان مترجم، به استخدام یک افسر آمریکایی درآمده و شاهد قتل او توسط سیزده نفر از افسران ارتش بوده است. پس از قتل افسر آمریکایی، قاتلان او و سرهنگی که مافوق آن افسران بوده، اعدام می‌شوند. حسین که هیچ نقشی در ماجرا نداشته به حبس ابد محکوم می‌شود. بعد از انقلاب حسین به همراه تعدادی از زندانیان سیاسی آزاد می‌شود و از رازی آگاه می‌شود که در پی آن به دنبال شخصی بنام تهمینه که خواهرزن تیمسار شادان است می‌رود و داستان اصلی از این جا آغاز می‌گردد. رمان دارای چند فصل است با روایات متفاوت که خواننده باید آنها را مانند پازلی کنار هم بچیند تا به موضوع احاطه یابد، اما کتاب علیرغم وزین بودن، خواننده را جذب و با خود همراه می‌کند.
فرناز ابراهیمی

داستان‌های فارسی - قرن 14
دوره دو جلدی



رضا براهنی
رضا براهنی رضا براهنی، متولد ۱۳۱۴ در تبریز، نویسنده چپگرا، شاعر و منتقد ادبی ایرانی است. او عضو کانون نویسندگان ایران و یکی از چهره‌هایی است که در سال‌های ۱۳۴۵ تا ۱۳۴۷ برای تشکیل کانون نویسندگان ایران با جلال آل احمد همکاری داشت.

قسمتی از کتاب

آلوده شدن از عاشق شدن بدتر است. مخلوطی است از عاشق شدن، شاعر شدن، دیوانه شدن، مست و سرمست و خرمست شدن، سر به کوه و بیابان گذاشتن و همیشه‌ی خدا در مسجد و در خرابات، عکس آن موجود را که خرامان خرامان راه می رود این ور و آن ور بردن، جلو چشم داشتن، اشک ریختن و تنها بودن. ناگهان مریض شدن، ناگهان آواز خواندن و خلوت کردن با عکسی که از یک جایی آدم گیر آورده و هی زل زدن و گریه کردن.