فیلتر کتاب

(نوشتن یک کلمه از عنوان کافیست)

لک لک بوک

برترین کاربران کتاب

خوشی‌ها و روزها

ادبیات

مترجم : مهدی سحابی

معرفی کتاب خوشی‌ها و روزها

«خوشی‌ها و روزها»، نخستین کتاب مارسل پروست (۱۹۲۲-۱۸۷۱)، نویسنده و مقاله‌نویس فرانسوی است که در ۲۵ سالگی نویسنده منتشر شده. او به دلیل نگارش اثر عظیم‌اش «درجست‌وجوی زمان از دست رفته»، یکی از بزرگترین نویسندگان تاریخ ادبیات قلمداد می‌شود. در ایران این کتاب را مهدی سحابی ترجمه و نشر مرکز اولین بار در سال ۱۳۷۴ منتشر کرده و تا کنون بارها تجدید چاپ شده است.
در «خوشی‌ها و روزها» عمده آثاری که تا آن زمان از پروست در نشریات مختلف چاپ شده بوده به شکلی به هم پیوسته اما با ترتیبی خاص جمع‌آوری شده و با سازمانی مناسب قصه و مقاله و شعر و... کنار هم منتشر شده‌اند. یادداشت‌ها و داستانک‌های نقدگونه‌ی پروست از زندگی اشرافی و محفلی اواخر قرن ۱۹ فرانسه، شناخت خوبی از لایه‌های درونی جامعه او به دست می‌دهد. پروست با پرداخت استادانه به جزئیات و ظرایف، خواندن این تکه‌ها را دلنشین کرده و لذتی ژرف را در خواننده بیدار می‌کند. به زعم مهدی سحابی مترجم اثر، این کتاب جزئی از سابقه و باستان‌شناسی رمان درجست‌وجوی زمان از دست رفته است، اما در عین حال می‌توان به عنوان اثری مستقل هم به آن نگاه کرد.
سودابه امیری

داستان‌های فرانسه - قرن ۱۹م.
۲۸۰ صفحه



مارسل پروست
مارسل پروست مارسل پروست با نام کامل والنتین لویی ژرژ اوژن مارسل پروست، نویسنده و مقاله‌نویس فرانسوی، ۱۰ ژوئیه ۱۸۷۱ در کمون پاریس بدنیا آمد و هجدهم نوامبر ۱۹۲۲ به علت بیماری آسم درگذشت.

قسمتی از کتاب

در واقع اغلب زمانی که عشقی را آغاز می‌کنیم، تجربه و عقل‌مان به ما می‌گویند که روزی به دلداری که امروز فقط به اندیشه او زنده‌ایم،‌ همان اندازه بی‌اعتنا می‌شویم که امروزه به هر زنی جز او هستیم. روزی نامش را می‌شنویم و دیگر دچار هیچ لذت دردآلودی نمی‌شویم، خطش را می‌خوانیم و دیگر نمی‌لرزیم، در خیابان راه‌مان را کج نمی‌کنیم تا او را ببینیم، به او بر می‌خوریم و دست و پا گم نمی‌کنیم، به او دست می‌یابیم و از خود بی‌خود نمی‌شویم. آنگاه این آگاهی بی‌تردیدِ آینده، به‌رغم این حس بی‌اساس اما نیرومند که شاید او را همواره دوست داشته باشیم، ما را به گریه می‌اندازد.

کتاب های مشابه