فیلتر نویسنده

(نوشتن یک کلمه از عنوان کافیست)

لک لک بوک

برترین کاربران نویسنده

مریلین رابینسون

صفحات اجتماعی

مریلین رابینسون

تولد : مریلین سامرز رابینسون (متولد ۲۶ نوامبر ۱۹۴۳ در سندپوینت، آیداهو) رمان‌نویس و مقاله‌نویس آمریکایی است.

مریلین (با نام اصلی سامرز) رابینسون نویسنده‌ی معاصر آمریکا در سال ۱۹۴۳ در شهر سندپوینت، آیداهو چشم به جهان گشود و در همین شهر بزرگ شد. تحصیلات خود را در کالج پمبروک و همچنین کالج زنان سابل دانشگاه براون به پایان رساند و مدرک لیسانس خود را در سال ۱۹۶۶ دریافت کرد. او همچنین مدرک پی‌اچ‌دی خود را در سال ۱۹۷۷ در رشته‌ی زبان انگلیسی از دانشگاه واشینگتن دریاف کرد.
او در بسیاری از دانشگاه‌ها به عنوان استاد میهمان مشغول فعالیت است که از آن جمله می‌توان به دانشگاه کنت، کالج امهرست و دانشگاه ماساچوست در امهرست اشاره کرد. در سال ۲۰۰۹ او بورسیه‌ی سخنرانی دانشگاه ییل را دریافت کرد که در آن‌ها مجموعه‌ای سخنرانی‌ها را ایراد کرد با عنوان «غیاب ذهن: معنویت‌زدایی از اسطوره‌های مدرن خود». در ۱۹ آوریل ۲۰۱۰ او برگزیده شد به عنوان یکی از اعضای فرهنگستان هنر و دانش آمریکا. در مه ۲۰۱۱ رابینسون از طرف دانشگاه آکسفورد کرسی سالانه‌ی ازموند هارمزورت در هنر و ادبیات آمریکایی در دانشگاه بنیاد آمریکایی راترمر را دریاف کرد. او هم‌اکنون ساکن آیووا سیتی و استاد کارگاه نویسندگان دانشگاه آیوواست.
اولین رمان رابینسون «خانه‌داری» در سال ۱۹۸۰ منتشر شد و جایزه‌ی بنیاد همینگوی را از آن خود کرد. دومین رمان این نویسنده به نام «گیلیاد» در سال ۲۰۰۴ به چاپ رسید و جایزه‌ی کانون منتقدان کتاب ملی، امبسادور و جایزه‌ی پولتیزر سال ۲۰۰۵ را برد.
رمان «خانه» سومین رمان مریلین رابینسون، در سال ۲۰۰۸ منتشر شد و جایزه‌ی ملی آن سال و اورنج انگلستان را از آن خود کرد. این کتاب از میان ۱۵۶ عنوان و از سوی ۱۲۳ کتابخانه از سراسر دنیا نامزد جایزه‌ی «ایمپک دوبلین» ۲۰۱۰ شد که به عنوان گران‌ترین جایزه‌ی ادبی شناخته می‌شود. همچنین رمان چهارمش «لی‌لا» نام دارد که در سال ۲۰۱۴ منتشر و نامزد نهایی جایزه «من بوکر» ۲۰۱۵ شد. آثار مریلین رابینسون در ایران با ترجمه مرجان محمدی و به‌وسیله نشر آموت و نشر قطره منتشر شده‌اند.

آثار
1. خانه‌داری (۱۹۸۰)
2. گیلیاد (۲۰۰۴)
3. خانه (۲۰۰۸)
4. لی‌لا (۲۰۱۴)

نوشته ای از مریلین رابینسون

«روحِ زمان چنان فوریت بی‌روحی را بر ما حاکم کرده است که بسیاری از ما، خود و فرزندانمان را طوری پرورش می‌دهیم که به ابزارهایی برای اهدافی مرموز تبدیل می‌شویم که مطلقاً مال خود ما نیستند. چنین می‌نماید که در چنین محیطی، علوم انسانی جای زیادی برای عرض اندام ندارد. علوم انسانی یعنی آمادگی برای بردگی اقتصادی.»

جوایز مریلین رابینسون

  • برنده جایزه‌ی بنیاد همینگوی

  • برنده جایزه‌ی کانون منتقدان کتاب ملی

  • برنده جایزه پولیتزر

کتاب های مریلین رابینسون