فیلتر کتاب

(نوشتن یک کلمه از عنوان کافیست)

لک لک بوک

برترین کاربران کتاب

سووشون

ادبیات

مترجم :

سووشون نخستین اثر سیمین دانشور، نویسنده‌ی ایرانی، است که در سال ۱۳۴۸ توسط انتشارات خوارزمی به چاپ رسیده است. داستان این کتاب در سال‌های پایانی جنگ جهانی دوم در شیراز رخ می‌دهد و فضای اجتماعی آن دوران را ترسیم می‌کند. انعکاس برخی از وقایع تاریخی مانند کودتای ۲۸ مرداد نیز در رمان قابل مشاهده است به طوری که یکی از شخصیت‌های اصلی داستان در ۲۹ مرداد کشته می‌شود. نام این رمان برگرفته از سیاووشون (سوگواری برای سیاوش) به دلیل تشابه سرنوشت یکی از شخصیت‌های اصلی با سرنوشت سیاوش (قهرمان اسطورهای ایران باستان) است.

داستان با مراسم عقدکنان دختر حاکم شیراز شروع می‌شود که زری و یوسف در آن شرکت می‌کنند. در این مراسم علاوه بر اعیان و اشراف شهر، سران قشون انگلیس که شهر را اشغال کرده‌اند نیز حضور دارند. یکی از مقامات انگلیسی به نام سرجنت زینگر سعی می‌کند یوسف را راضی کند تا محصول زمین‌هایش را به قوای انگلیس بفروشد. اما یوسف تصمیم دارد مازاد محصول خود را به مردم قحطی‌زده‌ی شیراز بدهد. خان کاکا، برادر یوسف که در تلاش برای به دست آوردن مقام و منصب است، سعی می‌کند او را متقاعد کند که با حاکم شیراز و سران قشون انگلیس کنار بیاید. ایستادگی و سرسختی یوسف، زری را سخت نگرانِ از دست رفتن امنیت و آرامش خانه و خانواده‌اش می‌کند...

داستان با زبانی ساده و روان نوشته شده و همچنین از واژگان و اصطلاحات شیرازی نیز در آن به کار رفته است. بسیاری از شخصیت‌های سووشون از شخصیت‌های واقعی الهام گرفته شده‌اند. داستان، تصویرگر تمدن و فرهنگ ایرانی به زبانی شاعرانه است و نمایانگر اختلاف فرهنگی انگلیس‌ها و ایرانی‌هاست که در آخر هر کس به اصل و نصب خود باز می‌گردد. همچنین این رمان به نقش مهم زنان در تحولات اجتماعی اشاره می‌کند.

این کتاب تا به حال به چاپ‌های بسیار زیادی رسیده و به زبان‌های انگلیسی، ایتالیایی، فرانسوی، چینی و ژاپنی ترجمه شده است.

فرناز ابراهیمی

۳۰۸ صفحه - رقعی (شومیز)



سیمین دانشور
سیمین دانشور «سیمین دانشور»، متولد ۸ اردیبهشت ۱۳۰۰ در شیراز، نویسنده و مترجم ایرانی بود. وی در ۱۸ اسفند ۱۳۹۰، در سن ۹۰ سالگی درگذشت.

قسمتی از کتاب

کاش دنیا دست زن‌ها بود، زن‌ها که زاییده‌اند یعنی خلق کرده‌اند و قدر مخلوق خودشان را می‌دانند. قدر تحمل و حوصله و یکنواختی و برای خود هیچ کاری نتوانستن را. شاید مردها چون هیچ‌وقت عملا خالق نبوده‌اند، آنقدر خود را به آب و آتش می‌زنند تا چیزی بیافرینند. اگر دنیا دست زن‌ها بود، جنگ کجا بود؟

ارسال دیدگاه

 Mehribanooo

Mehribanooo

از این کتاب بیشترین چیزی که به یاد دارم رابطه زری و یوسفه که دوستش داشتم. در واقع زمانی که این کتاب نوشته شده بوده، زمانه‌ی آرمان‌گرایی بوده و مسلمه که روی کتابهایی که اون زمان نوشته شدن تاثیر داشته. این کتاب هم ظلمی رو نشون میده که یوسف شوهر زری ازش شاکیه و در برابرش می‌ایسته. ثمره این ایستادن، رشد اطرافیانشه در واقع.

1398-07-30
 Mostafaarshad

Mostafaarshad

یوسف تا چشمش به نان افتاد گفت: گوساله ها. چه طور دست میرغضب شان را می بوسند!

1398-11-30
 Mostafaarshad

Mostafaarshad

سووشون ، جدال حق با باطل رو با واقع گرایی خاصی نشون میده.
زنی که در مقابل کل دنیا می‌ایسته برای حفظ خانواده .
مقاومت و ایستادگی زن و نشان دادن جایگاه واقعی زن در اجتماع و خانواده به بهترین شکل

1398-11-30
 Mehribanooo

Mehribanooo

خوب که فکرش را می‌کنم می‌بینم همهٔ ما در تمام عمرمان بچه‌هایی هستیم که به اسباب‌بازی‌هایمان دل خوش کرده‌ایم. وای به روزی که دلخوشی‌هایمان را از ما می‌گیرند، یا نمی‌گذارند به دلخوشی‌هایمان برسیم. بچه‌های‌مان، مادرهای‌مان، فلسفه‌های‌مان… مذهبمان…

1398-07-30
 Mehribanooo

Mehribanooo

دوست داشتن که عیب نیست بابا جان. دوست داشتن دل آدم را روشن می‌کند. اما کینه و نفرت دل آدم را سیاه می‌کند. اگر از حالا دلت به محبت انس گرفت، بزرگ هم که شدی آماده دوست داشتن چیزهای خوب و زیبای دنیا هستی. دل آدم عین یک باغچه پر از غنچه است، اگر با محبت غنچه‌ها را آب دادی باز می‌شوند، اگر نفرت ورزیدی غنچه‌ها پلاسیده می‌شوند …

1398-07-30
 Mehribanooo

Mehribanooo

گریه نکن خواهرم، در خانه‌ات درختی خواهد رویید و درخت‌هایی در شهرت و بسیار درختان در سرزمینت. و باد پیغام هردرختی را به درخت دیگر خواهد رسانید و درخت‌ها از باد خواهند پرسید: در راه که می‌آمدی سحر را ندیدی؟

1398-07-30

کتاب های مشابه